Provocarea sezonului 2019-2020

Sa construim o lume mai buna, impreuna!

Tematica proiectului de inovare

Arhitectii proiecteaza si construiesc cladiri. Ei imbina stiinta si arta pentru a realiza cladiri si structuri pentru clientii lor. Uneori fac cladiri noi, iar alteori le reproiecteaza pe cele vechi.

Arhitectii lucreaza ca parte a unei echipe mai mari, asemeni echipei voastre. Inginerii constructori, civili si de mediu se asigura ca un proiect se potriveste locatiei sale. Lucratorii in constructii, cum ar fi electricienii, instalatorii, dulgherii si managerii de proiect se asigura ca lucrarea se realizeaza la timp si in limitele bugetului stabilit. Fiecare rol este important pentru a duce la bun sfarsit intreaga lucrare.

Satele, comunele si orasele noastre se confrunta cu provocari mari, precum transportul, accesibilitatea si chiar dezastrele naturale. Cum putem modela un viitor mai bun pentru fiecare? Va fi nevoie de munca in echipa si imaginatie. Sunteti gata sa construim un viitor mai bun impreuna?

Ce trebuie sa faceti la proiectul de inovare

Pentru realizarea proiectului de inovare propus in cadrul sezonului CITY SHAPER trebuie sa:

 • Identificati o problema cu o cladire sau spatiu public din comunitatea voastra.
 • Proiectati o solutie.
 • Comunicati solutia proprie cu alte persoane si apoi sa o imbunatatiti.

  Identificati o problema

  Cautati o problema cu o cladire sau spatiu public din comunitatea voastra. Dupa ce selectati o problema, cautati detalii despre solutiile pe care le folosim deja pentru a incerca sa o remediem. De ce este greu de rezolvat aceasta problema? Va puteti gandi la o solutie noua? Va puteti imagina o modalitate de imbunatatire a unei solutii existente?

  Proiectati o solutie

  Acum, ganditi-va la posibile solutii pentru problema voastra. Orice solutie este un inceput bun. Scopul este de a proiecta o solutie inovatoare care sa va rezolve problema prin imbunatatire a ceva care exista deja, prin folosire a ceva care exista intr-un mod nou sau inventand ceva complet nou.

  Comunicati rezultatele

  Ganditi-va cine ar putea folosi solutia voastra. Impartasiti ideea cu cel putin o persoana. Prezentati solutia persoanelor care au un interes pentru spatiu, sanatate umana sau care lucreaza in industria aerospatiala. Poate puteti prezenta solutia voastra unui profesionist sau altcuiva care v-a ajutat sa descoperiti mai multe detalii despre problema voastra. Puteti afla mai multe despre tipurile de persoane din comunitatea voastra in caietul inginerului CITY SHAPER.

  Pregatiti prezentarea finala

  In cele din urma, pregatiti o prezentare de 5 minute pentru a va impartasi munca cu juratii de la turneu. Prezentarea voastra trebuie sa fie in direct si poate include postere, slideshow-uri, modele, clipuri multimedia, recuzita, costume si multe altele. Fiti creativi, dar asigurati-va ca va prezentati problema, solutia si cum ati impartasit ideea cu alte persoane.

  Documente utile

  • Caietul inginerului CITY SHAPER (in format tiparit, disponibil dupa inscriere)
  • Manualul antrenorului CITY SHAPER (in format tiparit, disponibil dupa inscriere)
  • Provocarea CITY SHAPER (romana | engleza)
  • Actualizari si clarificari - 25 noiembrie 2019 (romana | engleza)

  Sfat: Verificati si sectiunea ”Resurse CITY SHAPER”!