Provocarea FIRST LEGO League Explore

In fiecare an, FIRST® LEGO® League Explore colaboreaza cu experti in domeniu pentru a concepe o provocare cu o tematica inspirata de problemele importante, existente la nivelul global. Sezoanele anterioare au abordat teme precum nanotehnologia, clima, calitatea vietii pentru persoanele cu dizabilitati si transportul. Rezultatul final al procesului de proiectare este o provocare alcatuita din doua parti: posterul si modelul.

Posterul

Toate echipele FIRST LEGO League Explore trebuie sa realizeze un poster, prin intermediul carui sa ilustreze modul in care au cercetat tematica sezonului si calatoria pe care au avut-o. Posterul ofera posibilitatea de a impartasi cunostintele acumulate, descoperirile pe care le-au facut si sa prezinte echipa si membrii acesteia.

Echipele FIRST LEGO League Explore vor:

  • creea un poster folosind o bucata de carton sau alt material la alegere. Dimensiunile maxime ale posterul sunt 92cm (latime)  x  122cm (inaltime).
  • folosi texte, desene, poze, mici obiecte pentru a prezenta ceea ce au invatat in urma studierii tematicii date.
  • demonstra modul in care au cautat raspunsuri si vor descrie oamenii cu care au discutat pe parcursul calatoriei lor.
  • prezenta modelul realizat.
  • povesti despre membrii echipei.

Modelul

Modelul este partea cea mai interesanta pentru echipa! Acestea trebuie sa realizeze o construtie, legata de subiectul lor de cercetare, bazat pe tematica sezonului. Dimensiunile modelului echipei nu trebuie sa aiba baza mai mare de 76cm x 38cm. Nu exista limita de inaltime, dar echipa trebuie sa poata muta modelul in siguranta.

Echipele FIRST LEGO League Explore vor:

  • proiecta un model folosind oricate piese LEGO®. La inscriere, echipele vor primi un set inspirational creat special pentru FIRST LEGO League Explore si sezonul curent. Acest set contine peste 600 de elemente LEGO, inclusiv cele necesare pentru construirea modelului inspirational.
  • construi si programa modelul utilizand LEGO Education WeDo 2.0 (WeDo) sau LEGO BOOST
  • utiliza imaginatia atunci cand proiecteaza, construiesc si programeaza. Fiti creativi!

Participarea la un festival

Participarea la un festival reprezinta punctul culminant al unui sezon FIRST LEGO League Explore. In cadrul festivalului, echipele vor avea ocazia sa arate ce au invatat despre tematica sezonului folosind posterul si modelul creat de ei. Aici vor putea face cunostinta cu celelalte echipe, cu care sunt incurajati sa faca schimb de experienta si sa discute despre aventura lor.

Pe parcursul expozitiei, membrii juriului vor asculta prezentarea echipei si vor evalua constructia si programarea modelului. In final, fiecare echipa va fi felicitata si va primi un premiu ce va reflecta aspectele cele mai deosebite ale calatoriei pe care ei, ca echipa, au avut-o pe parcusul sezonului FIRST LEGO League Explore.