Echipa si antrenorul

O echipa este formata din 2 - 6 copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 ani. Membrii echipei nu trebuie sa fie sub sau peste varsta limita, luand in considerare ca termen limita este 1  ianuaire din anului in care se lanseaza provocarea curenta. Pentru PLAYMAKERS termenul limita este de 1 ianuarie 2020.

Antrenorul (varsta minima de 18 ani) este responsabil de toate aspectele legate de organizarea echipei. Acesta este responsabil cu inregistrarea echipei si comandarea materialelor necesare pentru FIRST® LEGO® League Explorer. De asemenea, antrenorul are grija de echipa inainte si in timpul festivalului. Antrenorul nu se ocupa de construirea, programarea sau de cercetarea propriu-zisa, ci va ajuta echipa sa gaseasca propriile solutii.

Materiale necesare

 

Fiecare echipa inscrisa oficial in cadrul FIRST LEGO League Explore va primi un set inspirational. Acest set contine peste 600 de caramizi și elemente LEGO, minifigurine, precum si placi de constructie (16 x 16 cm). Setul inspirational are menirea de a oferi echipei un punct de plecare pentru proiectul de cercetare si modelul construit de catre membrii echipei. Setul inspirational difera de la an la an.

Setul inspirational este inclus in taxa de participare.

 

Fiecare echipa inscrisa oficial in cadrul FIRST LEGO League Explore va primi 6 caiete de lucru si un ghid al antrenorului. Aceste resurse va ofera acces la o serie de 12 lectii / intalniri ghidate cu echipa in vedere parcurgerii cu succes a sezonului curent.

In cazul achizitionarii unui pachet "Scoala / After-School" veti primi si un ghid de organizare al unui festival local.

Aceste resurse sunt incluse in taxa de participare.

 

FIRST LEGO Leauge Explore recomanda folosirea setului LEGO Education WeDo 2.0 sau WeDo pentru motorizarea si/sau automatizarea constructiei realizata de echipa. Totusi, orice produs LEGO se poate folosi pentru constructia si motorizarea modelului echipei. Pentru partea de motorizare este acceptat orice produs LEGO care poate fi programat: WeDo, WeDo 2.0, RCX, NXT, EV3, BOOST, SPIKE PRIME sau ROBOT INVENTOR.

Setul de robotica nu este inclus in taxa de participare.

 

Echipele nu vor avea nevoie de placi de constructie sau elemente LEGO suplimentare. Desigur, se pot achizitiona sau folosi oricate elemente LEGO suplimentare considera membrii echipei ca le sunt necesare.

Timpul necesar

In calitate de antrenor, trebuie sa va intalniti cu echipa cel putin o data pe saptamana in timpul etapei de pregatire (aproximativ 12 intalniri de echipa). In plus, antrenorul insoteste echipa in ziua expozitiei.

Pentru membrii echipei se aplica aceeasi perioada. Este ca o activitate sportiva. Cu cat se pregateste si repeta mai mult, cu atat echipa va avea rezultate mai bune.

Costuri de participare

 

VARIANTA "I"

Inscrierea unei echipe, formata din max. 6 membri ce poate participa la un festival  FIRST® LEGO® League Explore.

Taxa de inscriere este de 720 RON si include:

 • Resurse educationale pentru antrenori, conform cu tematica sezonului.
 • 1 x Setul Inspirational LEGO, conceput special pentru sezonul curent si disponibil doar echipelor inscrise oficial.
 • 1 x Ghidul antrenorului, cu un set de 12 intalniri ce pot fi folosite pe parcursul perioadei de pregatire.
 • 6 x Caiet de lucru, ce vor fi folosite de membrii echipei pe parcursul sezonului curent.
 • 1 x participare la un festival FIRST LEGO League Explore


NU UITATI! Veti avea nevoie si de un set de robotica educationala LEGO EDUCATION WeDo 2.0. Va recomandam minim un set per echipa.


 VARIANTA "II"

Pachetul "Scoala / After-school" permite organizarea de catre un cadru didactic / antrenor a programului international FIRST LEGO League Explore in cadrul propriei organizatii prin implicarea unui numar mare de elevi. Pachetul este conceput pentru un grup sau o clasa de maxim de 30 de elevi si permite fiecarui participant sa fie parte dintr-o echipa.

Taxa de inscriere este de 2400 RON si include:

 • Resurse educationale pentru antrenori, conform cu tematica sezonului.
 • 5 x Setul Inspirational LEGO, conceput special pentru sezonul curent si disponibil doar echipelor inscrise oficial.
 • 2 x Ghidul antrenorului, cu un set de 12 intalniri ce pot fi folosite pe parcursul perioadei de pregatire.
 • 1 x Ghidul de organizare (eveniment local), contine tot ce este necesar pentru organizarea unui festival local de succes.
 • 30 x Caiet de lucru, ce vor fi folosite de membrii echipei pe parcursul sezonului curent.
 • 30 x Medalie FIRST LEGO League Explore, ce vor fi folosite la ceremonia de premiere din cadrul festivalului local.
 • 30 x Diploma de participare FIRST LEGO League Explore, ce vor fi folosite la ceremonia de premiere din cadrul festivalului local.


NU UITATI! Veti avea nevoie si de un set de robotica educationala LEGO EDUCATION WeDo 2.0. Va recomandam minim un set per echipa.


NOTA: Pachetul "Scoala / After-school" presupune participarea la un festival organizat local. Participarea la un festival national FIRST LEGO League Explore este optionala si implica un cost suplimentar de 300 RON / echipa.

Atentie!

Taxa de inscriere nu include setul/seturile de robotică LEGO Education WeDo 2.0 sau costul livrarii prin curier.

Inscrierea echipelor

Cerintele pentru inscrierea unei echipe se pot sumariza astfel:

 • echipa FIRST® LEGO® League Explore formata din 2 - 6 membri
 • varsta copiilor cuprinsa intre 6 si 10 ani
 • un antrenor adult
 • un mentor (optional)
 • un set LEGO Education WeDo 2.0 sau LEGO BOOST
 • finantare pentru taxa de inscriere FIRST® LEGO® League Explore

Antrenorul echipei este cel care va inscrie echipa/echipele folosind formularul de inscriere.